Winter skigebied

MASSIF DES GRANDES ROUSSES/ALPE D’HUEZ


Het superskigebied Massif des Grandes Rousses (1.150 – 3.300 mtr) wordt ook wel ‘het eiland in de zon’ genoemd. Dit gebied is namelijk gezegend met gemiddeld zo’n 300 zonnige dagen per jaar en veel pistes zijn op het zuiden gelegen. Meer dan 900 sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er vrijwel altijd voldoende sneeuw ligt en dat u kunt skien van december tot half April. Daarbuiten zorgt de Des Rousses gletsjer altijd voor een uitstekende sneeuwzekerheid waardoor het gebied een ideale bestemming is voor uw wintersport in Frankrijk.

De ruim 250 kilometer aan pistes en 84 liften van het skigebied Massif des Grandes Rousses bieden zelfs de meest verwende skiërs en snowboarders voldoende afwisseling. De plaatsen Alpe d’Huez, Oz en Oisans, Auris en Oisans, Vaujany en Villard Reculas maken deel uit van dit geweldige skigebied.

 

Voor de geoefende skiër is er op de Pic Blanc, op een hoogte van ruim 3330 meter, “La Piste de Sarenne“. Dit is de langste afdaling van Europa en een ware belevenis. In totaal 16 kilometer achter elkaar afdalen met een hoogteverschil van 1820 meter zal beslist iedereen aanspreken en mag u eigenljk niet missen tijdens uw wintersport in Frankrijk. Buiten deze superafdaling zijn er voor beginners ook zéér goede mogelijkheden (41 groene pisten en 34 blauwe pisten).
Speciaal voor snowboarders is er in Alpe d’Huez een half-pipe gemaakt. Deze is te vinden op de piste Premier Tronçon. Daarnaast zijn er voor freeriders talloze offpiste-afdalingen. Door de sneeuwzekerheid is het gebied ook een prima gebied voor langlaufers. De 50 kilometer aan loipes bestaan uit 30 kilometer blauwe en 20 kilometer rode loipes.
                              

Zoals reeds boven aangegeven maakt Oz station onderdeel uit van het skigebied Massif des Grandes Rousses. Vanuit Oz zorgen twee gondelliften voor de aansluiting op de overige liften en alle pistes van dit gebied. U kan vanuit “Les Grandes Rousses” tot in het centrum van Oz skiën en zelfs tot aan de voet van het appartement.