Zomer Activiteiten

Zomer Activiteiten

Vanuit Oz vertrekken er twee cabineliften die u snel 2.100 meter of zelfs 3.300 meter hoogte brengt om bijvoorbeeld te wandelen, te mountainbiken of van het spectaculaire uitzicht te genieten. Ook kunnen deze cabineliften u in Alpe d’Huez brengen.

In Oz en omgeving kunt u vele sporten beoefenen. Daarnaast organiseert de plaatselijke VVV tijdens de hoogseizoenen vele activiteiten voor groot en klein. Onderstaand een greep uit de mogelijkheden.

Wandelen

In de omgeving van het chalet vertrekken er talrijke wandelpaden die u met de hele familie kan verkennen: op ontdekking naar meren, bossen en watervallen. Gedurende het zomerseizoen kunt u met de gondelliften de bergen intrekken om de meren, geltschers, flora en fauna van het Massif des Grandes Rousses te ontdekken. Tevens zijn er mogelijkheden om met een berggids een tocht te maken.

 

Wielrennen

Alpe d’Huez klinkt iedere wielrenner bekend in de oren. Maar er zijn nog vele andere cols in de omgeving te vinden. Wat denkt u van de Col du Glandon, Col de la Croix de Fer, Col d’Ornon en Col de Galibier. Kortom in dit gebied kan iedere wielrenner zijn klimmerbenen trainen.

Jaarlijks doet de Tour de France het gebied aan en zorgt voor veel spektakel waar veel liefhebbers op af komen. Andere jaarlijkse evenementen op wielrengebied zijn de Marmotte en Alpe d’Huzes.

Mountainbiken

Oz ligt midden in een uitzonderlijk mountainbikegebied

Dit gebied omvat namelijk 250 km pisten en aangelegde routes voor alle niveau’s en aangepast aan alle soorten mountainbikes: 14 downhill pistes, 16 cross country routes en 4 afdaalpisten.

Dankzij de talrijke kabelbanen die geopend zijn tijdens het zomerseizoen kan er tot 10.000 m hoogteverschil op één dag worden afgelegd.

 

Motorrijden

Vanuit Oz zijn er vele schitterende routes te maken naar mooie plaatsen en onvergetelijke bergdorpjes, over schitterende bergpassen, langs grote stuwmeren. Een ideale manier om het gebied beter te leren kennen.

 

Watersport
In het dal van Oz en Oisans ligt het grote stuwmeer Lac de Verney waar vele watersporten mogelijk zijn zoals windsurfen, zeilen, waterfietsen en natuurlijk vissen.

 

Overige activiteiten

In Oz en directe omgeving zijn er nog de volgende mogelijkheden.

– klimmuur (zowel voor beginners als gevorderden)

– Overdekt zwembad met balneo en sauna

– kamikaze park met diverse circuits

– paintbal

– boogschieten onder leiding van een gediplomerde leraar

– minigolf

– tennis (er zijn 2 tennisbanen)

– vissen in de talrijke meertjes

– kanoën, raften, canyoning

– parapente

– paardrijden

– kinderclub, tijdens de vakantieperiodes voor kidneren van 6 tot 12 jaar