Zomer Omgeving

De Omgeving

In de omgeving zijn vele leuke plaatsjes te vinden

Le Bessey
Dit pittoreske gehucht ligt onder het skistation Oz en is middels een 2 km lange mooie wandeling te bereiken. Deze wandeling voert ondermeer langs een waterval.

 

Vaujany
Een skistation wat ook van het skigebied Grandes Rousses deel uitmaakt. Hier ligt een subtropisch overdekt zwembad met jacuzzi en sauna wat voor een aangename onderbreking van uw vakantie zorgt.

 

Allemont
Dit dorp ligt in het dal onderaan de berg waarop Oz Station is gelegen. Allemont ligt aan het Lac de Verney waarop vele watersporten mogelijk zijn.

 

 

Bourg d’Oisans
Dit is het centrum van de regio en in 20-25 minuten vanuit Oz station te bereiken. In dit stadje bevindt zich een grote supermarkt en vele andere winkels.

 

Alpe d’Huez
De plaats met de bekende beklimming uit de Tour de France. Daarnaast het centrum van het grote skigebied van de Grandes Rousses. Hier vindt u vele winkels, restaurants en een divers uitgaansleven.

 

Grenoble
De hoofdstad van de regio, aan de voet van de Alpen op 55 km afstand van Oz. Hier vindt u vele winkels, kerken, musea, cultuur etc.  Een leuk uitstapje tijdens uw zomervakantie.

 

 

 

Nationaal park “des Écrins“

Aan de andere kant van de Romanche ligt het nationaal park “des Écrins”. Dit nationaal park is 91 800 hectares groot en is het hoogst gelegen nationaal park van Frankrijk met verscheidene toppen van meer dan 3000. Ideaal voor de geoefende bergwandelaar.


Oz, een bestemming om u niet te vervelen!!